Sevgili Atatürk'üm

16 Nisan 2007


Cumhuriyet’i bugünlere taşıdık maalesef. Bugün ‘Cumhuriyet Mitingi’ yapılıyor. Şöyle bir geri dönüp baktım, bu memleket ne darbeler, ne fanatikler, ne teröristler, ne kanlar gördü ama ‘Cumhuriyetine Sahip Çık’ sivil hareketi gibi kalabaligi gormedi. Şimdi gördü…
Çocuk hakları açısından bakıldığında, yurttaşların seçme ve seçilme hakkı bulunduğu Cumhuriyet, çocuk hakkını en çok teslim eden yönetim şekli hiç kuşkusuz. Laik demokrasi kavramı da Birleşmiş Milletler’in Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesinin din ve vicdan özgürlüğü kısmını layıki ile teslim eden bir kavram. Bunları sorgulamanın kime, ne gibi faydası olabilir ki? Bu iki kavram zaten mümkün değil değişmez gibi duruyor Miting manzarasından. Yine de “Her yerde bayrak var. Buna ne gerek var. Milliyetçiliği tetikliyor” diyenler de var, Mitingi protesto etmek için Miniatürk’teki mini Anıtkabir’e yürüyeler de.
Atatürkçü Düşünce Derneği’ni, sivil toplumun işlevini layıkı ile yerine getirdiği için kutluyor ve savunumuzu yapmamıza zemin hazırladığı için teşekkür ediyorum. Zor başardığımız Cumhuriyet’imizde bir derneğin bu amaçla kurulmuş olması gerekliliği doğduğu için de Atatürk’ten ve binlerce çocuk, kadın ve erkekten özür dilerim.  

Yorumlar